نگاه آقای معینیان نگاه خاصی است. میمه پژوهی ، محیط زیست و مذهب درهم آمیخته است . البته جامعه شناسی ، تایخ نگاری و قوم نگاری رانیز باید به این موئلفه ها افزود. به این دلیل است که او نویسندهی خوب خواندهای است. نویسنده ای متفکر و این بخاطر همان خوب خواندن است. از دیگر خصیصههای آقای معینیان اینست که او در عین حال روی چند اثر کار میکند و این خیلی مهم است.
آثاری که تاکنون از آقای معینیان منتشر شده است :
میمه شهری ناشناخته درحاشیه کویر، در دو جلد، چاپ جهاددانشگاهی اصفهان (به زودی در کتابفروشی ها عرضه می شود)
پناهگاه حیات وحش موته
ابیانه ،نگین قرمز رنگ استان اصفهان
جانوان تالاب هورالعظیم در سه جلد
بررسی زمین های ناحیه هورالعظیم
پرورش ماهی (ماهیان گرمابی وسردآبی) چاپ 85 انتشارات گوتنبرگ
جغرافیای طبیعی زاینده رود
تالاب گاوخونی
بزرگترین تالاب هورالعظیم
حشره شناسی
جغدهای ایران و جهان
پستانداران آبزی
لاک پشت های ایران و جهان
و چند اثر دیگر که هم اکنون محقق گرامی درحال تالیف آنهاست.
کتاب میمه شهری ناشناخته در حاشیه کویر به طور گسترده به بررسی تاریخ و سنن مردم منطقه میمه به ویژه شهر میمه می پردازدو تنها مرجع علمی و فرهنگی منطقه میمه به شمار می رود.توصیه اینجاب به دوستداران فرهنگ و تاریخ میمه اینست که حتما این کتاب را برای کتابخانه منزل و محل کار خود تهیه کنند چراکه سندیت تاریخ موطن شما نوشتار متقن این نویسنده گرامی است.
و اما وقایع و حوادث تاریخی میمه
قسمت اول:
دراواخر حکومت قاجار بویژه در زمان محمد علی شاه و زمانی که احمد شاه به سن قانونی نرسیده بود و کشور را عضدالملک و ناصرالملک اداره می کردند .اوضاع کشور بی نهایت متزلزل و بحرانی و هرج ومرج و ناامنی سراسر کشور را فرا گرفته بود . در اطراف و اکناف کشورهر طایفه یا ایلی که تعدادی تفنگچی در اختیار داشت کوس ملوک الطوایفی و یاغیگری سرداده بودند . قانون و انضباطی در کار نبود . در آن زمان نایب حسین کاشی و پسرانش ماشاالله خان و لشکر شجاع ( که مظالم وی را تا قائنات هم یاد می کنند)، تعدادی حدود 500 نفر مفت خوار و یاغی بدور خود جمع و مناطقی از کاشان و روستاهای اطراف آن را در سیطره خود گرفته بودند و برجان ، مال و ناموس مردم مستولی و انواع و اقسام جنایات را مرتکب می شدند . نایب الحکومه بلوک جوشقان و میمه در آن زمان رضا خان جوزدانی داماد پسر نایب حسین کاشی بود . در سفری زن ماشا الله خان برای دیدن دختر خود که همسر رضا خان بود به میمه می آید . و مورد بی احترامی و بی حرمتی دامادش رضاخان قرار می گیرد . ماشاالله خان پس از مطلع شدن از بی حرمتی دامادش تصمیم می گیرد که به مناطق تحت سیطره رضاخان ( بلوک جوشقان و میمه ) حمله کند و این منطق را تحت سیطره و محدوده مالیاتی خود در آورد . پس از اطلاع اهالی میمه از نقشه شوم نایب حسین ، تعدادی از بزرگان و خوانین میمه هدایایی را از قبیل گوسفند ، روغن و پنیر محلی و تعداد زیادی قاشق شربت خوری چوب شمشاد و چند طاقه شال کشمیری و مبلغی پول را توسط همسر نایب عبدالله ( نماینده ظل السلطان در بلوک جوشقان ) که نسبت خویشاوندی با نایب حسین داشت بعنوان پیش کش برای نایب حسین به کاشان می فرستند و وی را از حمله به منطقه میمه منصرف می کنند .
ماشاالله خان برای گوشمالی رضاخان وقتی از حمله به میمه منصرف می شود تعداد12 نفر از سواران خود را مأموریت می دهد که قلعه میرزا ابوالحسن خان را در روستای ورکان ( که از مناطق تحت سیطره رضاخان بود ) اشغال کنند . وقتی رضاخان از ماجرا تصرف قلعه با خبر می شود سید محمود نجف آبادی و چند نفر از سواران خود را به ورکان می فرستد تا از چگونگی ماجرا با خبر شود . سید محمود شبانه به داخل قلعه میرزا ابوالحسن خان می رود و نیروهای ماشاالله خان را غافلگیر کرده وپس از خلع سلاح در قلعه زندانی می کند .
وقتی خبر تصرف قلعه به ماشاالله خان می رسد وی با 100 سوار برای نجات نیروهایش به قلعه ورکان حمله ور می شود رضا خان برای مقابله با هجوم ماشاالله خان علاوه بر نیروهای حکومتی تعدادی از اهالی میمه را نیز مسلح و بعنوان چریک روانه ورکان می کند .1
1-چریکهای میمه ای عبارت بودند از غلامحسین پسر رمضان هاشمی ،ارباب غلامحسین صابری ، غلامعلی اسدی پسر رحیم اسد ، بنی لر ، رمضانعلی دهقان معروف به رمضانعلی مشهدی ، حاج سیف الله زاهدی ، حاج محمد صادق معینیان به سردستگی ارباب غلامحسین صابری .