معدن طلای موته را میرزاحسن صدرالاسلام کشف کردند و در سنگ نبشته ای در نزدیکی این معدن ، ماجرای این اکتشاف شرح داده شده است . در این رهگذر گویا چند تن از بزرگان منطقه نیز با وی همراه بوده اند.
طلا (Au) ، کانی است که در طبیعت به صورت آزاد ، سولفیدی و اسیدی یافت می شود. به علت ارزش اقتصادی فراوان آن ، با هر عیاری حتی ppm 2 برداشت می شود.
منطقه موته در فاصله ۵۰ کیلو متری از شهرهای گلپایگان ، دلیجان و میمه قرار دارد. معدن طلای موته که در این محل واقع است به صورت روباز است و دارای ۹ کانسار طلادار به نامهای: چاه خاتون ،سنجده ،غروم غروم ، دره شیر ،چشمه گوهر ، چاه باغ ، تنگه زر ،چاه علامه و سی کلمپ می باشد.
سنگ های این منطقه از نوع سنگهای دگرگونی ریولیت ، شیست ، آمفی بولیت ، کوارتزیت ، فلدسپات و شیشه ؛ و کانی های پیریت ، کالکوپیریت ، آمفیبول و کوارتز می باشد. طلای موجود در معدن به دو صورت سولفیدی و اکسیدی بوده که فقط ذخیره اکسیدی معدن (تا سال ۱۳۸۰) بهره برداری شده است. عیار متوسط طلای این معدن ppm 2 ( 2 گرم در تن ) می باشد که در هر روز ۱ الی ۲ کیلوگرم طلا با درصد خلوص۷۰٪ ( ۱۸ عیار) تا ۹۵٪ ( ۲۴ عیار ) در شمشهای ۲ تا ۱۰ و ۱۳ تا ۱۵ کیلویی تولید می شود.