عبدالوهاب شهیدی، هنرمند برجسته و گرانقدر موسیقی ایران در سال 1301 خورشیدی در «میمه» در دیار هنر پرور اصفهان، دیده به جهان گشود. وی در محضر هنرمندان و استادان برجسته ای چون «اسماعیل مهرتاش» به فرا گرفتن سازهای سنتور و عود و آواز موسیقی ایرانی پرداخت . او فعالیت را در جامعهی باربد از دهه 1320و کار در رادیو تهران از اواخر دههی 1330 آغاز کرد. از آثار او می توان به ضبط رادیویی فراوان همراه با ارکستر گل ها ، کار های آوازی و ارکستری ، تکنوازی و همنوازی عود و… باز خوانی ترانه های محلی لری را نام برد.
عبدالوهاب شهیدی در سال 1339 در رادیو برنامه گلها فعالیت هنری خود را شروع نموده و تا آغاز سال 1357 این همکاری ادامه داشت.
وی برای شناساندن موسیقی ایرانی به کشورهایی نظیر فرانسه انگلستان آمریکا افغانستان آلمان سفرهایی داشته و برنامه با شکوهی در بزرگداشت حضرت مولانا در کشور ترکیه بر مزار وی اجرا نمود.
این هنرمند ارزنده آثار فراوانی را با همکاری گروه پایور و گروه های فرهنگ و هنر وقت نیز انجام داده ، همچنین در" جشن هنر شیراز " کنسرت های متعددی ایفاد کرده است .از معروف ترین آثار شهیدی ، بازخوانی تصنیف لری ،"آن نگاه گرم تو "در دستگاه ماهور با شعر هما میرافشار میباشد .وی هم اکنون در آمریکا سکونت دارد و بعد از سالها ممنوع الصدا بودن،آثار مذکور از وی به بازار موسیقی عرضه شده است .
بیوگرافی تکمیلی : استاد عبدالوهاب شهیدی فرزند مرحوم حسن (صدرالاسلام) متولد 1301 در بخش میمه اصفهان در خانواده ای روحانی به دنیا آمد، تحصیلات ابتدایی را در میمه و بقیه را در تهران به پایان رساند. در سال 1318 به خدمت آموزش و پرورش به سمت آموزگاری درآمد و در سال 1320 به سربازی می رود. پس از پایان خدمت سربازی رسما به عنوان افزارمند در ارتش استخدام می شود. استاد شهیدی از جمله هنرمندانی است که در عرصه خوانندگی و نوازندگی فعالیت داشته است. علاوه بر آواز دلنشین و جذاب ایشان، نوای عود ایشان که در اغلب آوازهای او همراه است بسیار جالب و دلنشین است. این هنرمند ارجمند و استاد فرزانه امروز در آمریکا زندگی می کند. از خداوند منان برای ایشان طول عمر با عزت و همراه با سلامت خواهانیم.
شهیدی کار هنری را در سال 1322 در گروهی که عنوان "هنردوستان" را داشت شرکت کرده و مدت سه سال تابلو موزیکال (مولانا، دید موسی یک شبانی را براه) و (گل و بلبل از اشعار حافظ) را اجرا و به روی پرده آورد و در کلاس جامعه باربد که زیر نظر استاد اسماعیل مهرتاش اداره می شد به فرا گرفتن سنتور و عود و آموختن آواز اشتغال داشت و در حال حاضر ساز تخصصی او عود(بربط) است. عبدالوهاب شهیدی در سال 1339 در رادیو با برنامه "گلها" فعالیت و همکاری خود را شروع کرد و تا سال 1357 در بسیاری از این برنامه ها شرکت جسته و در طول این مدت آثار بزرگی از خود بر جای گذاشت و شهیدی تاکنون هفت صفحه 33 دور از ساز سلوی خود پر کرده و برای شناساندن و آشنایی موسیقی اصیل و سنتی ایران سفرهایی به فرانسه، انگلستان، آمریکا، آلمان، افغانستان کرده و برنامه ای نیز در بزرگداشت مولانا جلال الدین در ترکیه بر مزار وی اجرا کرده بود که با شور و حالی خاص همراه بوده است.
عبدالوهاب شهیدی، احترام فوق العاده ای برای استاد آواز و ساز خود، اسماعیل مهرتاش قائل است و پس از آن به اساتیدی چون: مرتضی محجوبی، مهدی خالدی، حبیب الله بدیعی، علی تجویدی، پرویز یاحقی، حسین تهرانی، رضا ورزنده، فرامرز پایور،اصغربهاری، حسن کسایی، حسن ناهید و جلیل شهناز عشق می ورزد. از میان آهنگ هایی که تاکنون خوانده، بیشتر از همه به ترانه محلی "آن نگاه گرم تو" که تنظیم آن از استاد فرامرز پایور و شعر آن از هما میرافشار است علاقه دارد. استاد عبدالوهاب شهیدی به همراه استادان اکبر گلپایگانی و حسین قوامی تنها خوانندگانی هستند که در همه سلسله برنامه های گلها از جمله گلهای جاویدان ، برگ سبز ، گلهای رنگارنگ ، یک شاخه گل ، گلهای تازه و موسیقی ایرانی شرکت داشته است. استاد عبدالوهاب شهیدی جزء اولین خوانندگان برنامه گلها بوده است که به همراهی استادان گلپا ، بنان و قوامی برنامه گلهای جاویدان را با همکاری برترین نوازندگان آن دوران اجرا می کرده اند. استاد شهیدی چندین بار هم در برنامه های جشن هنر شیراز شرکت کرده و در این برنامه ها اجراهایی ناب با همکاری استادان جلیل شهناز ، فرامرز پایور ، اصغر بهاری ، حسین تهرانی ، رحمت الله بدیعی ، حسن ناهید و محمد اسماعیلی و... به یادگار گذاشته است. استاد شهیدی در اجرای آوازها و ترانه های محلی بختیاری نبوغ ویژه ای داشته است و این آواز در اجراهای ایشان به وفور یافت می شود.
عبدالوهاب شهیدی- تلویزیون ملی
آثار دیگر عبدالوهاب شهیدی |
از تو بگذشتم (نوشتن لیریک) |
ولای علی (نوشتن لیریک) |
آواز: عبدالوهاب شهیدی
سنتور : استاد فرامز پایور
عبدالوهاب شهیدی | از تو بگذشتم | 8074 k |
مجموعه زیبای دل انگیزان از رادیو سراسری ایران.
آن چه از گنجینه موسیقی ایران در این برنامه تقدیم میشود آهنگهای زیبایی است در مایه دشتی که به ترتیب با صدای محمودی خوانساری، عبدالوهاب شهیدی و غلام حسین بنان اجرا شده است. نخستین آهنگ برنامه را با نام میخانه اسدالله ملک بر روی کلام منظوم بهادر یگانه ساخته است. در بخش بعدی عبدالوهاب شهیدی آهنگی از مرتضی محجوبی را بر روی سرودهای از رهی معیری اجرا میکند. این آهنگ را جواد معروفی تنظیم کرده است. در بخش پایانی نوای نی را با صدای بنان میشنوید.
92379
آن چه در این برنامه به سمع شما میرسد آواز و تصنیفی است در دستگاه نوا که به ترتیب با صدای عبدالوهاب شهیدی و محمد رضا شجریان اجرا شده است. در بخش نخست شهیدی با همراهی پرویز یاحقی ابیاتی را از پژمان بختیاری میخواند و در بخش دوم شجریان آهنگی از ساختههای پرویز مشکاتیان را اجرا میکند.
125572
در این برنامه قطعاتی از گنجینه موسیقی سنتی ایران تقدیم میشود. این بار عبدالوهاب شهیدی با همراهی حسن ناهید گوشههایی از آواز ابوعطا را اجرا میکند. مقدمه این آواز آهنگی موزونی از ساختههای اسماعیل مهرتاج میباشد. سپس با اجرای تصنیفی در اصفهان و فرود در پرده راست پنجگاه آواز خود را به پایان میرساند.
129257
آثار منتخب این برنامه آوازی در مایه شوشتری با اجرا و عود عبدالوهاب شهیدی است.
129804
در این برنامه نغمهها و نواهایی در دستگاه ماهور تقدیم میشود. تصنیفهایی با صدای عبدالوهاب شهیدی با تنظیم فرامرز پایور و قطعهای در گوشه صوفی نامه ماهور با اجرای حسین قوامی بخشهای این برنامه میباشند.
130158
آن چه در این برنامه دل انگیزان تقدیم شما میشود قطعاتی است در مایه بیات زند که آن را عبدالوهاب شهیدی اجرا کرده است. در بخش نخست شهیدی ابیاتی را از حافظ در قالب آواز سنتی اجرا میکند سپس سرودهای از رهی معیری را همراه با آهنگ روح الله خالقی میخواند.
130431
این برنامه شامل آهنگهای زیبایی در دستگاه چهارگاه است که به ترتیب با صدای محمد رضا شجریان، عبدالوهاب شهیدی و شهرام ناظری تقدیم میشود.
130442
در این برنامه آهنگهایی در مایه بیات زند به ترتیب با صدای محمد رضا شجریان، عبدالوهاب شهیدی و شهرام ناظری تقدیم میشود.
130454
این بار بر اساس آهنگی زیبا اثری ماندگار در مایه دشتی از مهندس همایون خرم که آن را پنجههای استاد جواد معروفی همراهی کرده است با صدای گرم استاد عبدالوهاب شهیدی میشنوید. در این اثر شهیدی ابیاتی از حافظ را گاه در قالب آوازی سنتی و گاه به صورت قطعاتی موزون میخواند.
130610
در این برنامه دل انگیزان آهنگهای زیبایی در دستگاه نوا تقدیم میشود. در بخش نخست حسین قوامی تصنیفی از ساختههای جواد بدیع زاده را با نام رفتی و باز آمدی میخواند، این قسمت به جهت بهره گیری از گوشههای مختلف ردیف سه گاه از جمله آهنگهای کامل این دستگاه است که آن را زنده یاد بدیع زاده با استادی تمام ساخته است. پس از این آهنگ تصنیف دیگری با صدای عبدالوهاب شهیدی به سمع میرسد که فرامرز پایور آن را بر روی غزلی از حافظ ساخته است. این مجموعه را با تکنوازی فرهنگ شریف بشنوید.
132524
در این برنامه آهنگهای زیبایی در دستگاه ماهور با صدای محمد رضا شجریان حسن قوامی، عبدالوهاب شهیدی به سممع میرسد.
132707
در این برنامه دل انگیزان تصنیفهای زیبایی در دستگاه نوا تقدیم میشود. راه نشین با صدای محمد رضا شجریان، کنار گلزار با صدای عبدالوهاب شهیدی، مونس شبهای من با صدای علیرضا افتخاری آثار منتخب این برنامه است. در بخش اول تصنیف قدیمی راه نشین همراه با رینگی در نوا به اهتمام گروه شهناز با صدای شجریان تقدیم میشود. سپس ترانه زیبایی از ساختههای علی نقی وزیری که بر روی سروده محیط طباطبایی با صدای عبدالوهاب شهیدی به سمع میرسد. و در بخش پایانی علیرضا افتخاری با همراهی جلال ذوالفنون تصنیفی را به نام مونس شبهای من میخواند.
آثار استاد عبد الوهاب شهیدی
3 تیر 85 - 04:40 |
0در مدح علی(ع) 0نگاه گرم تو 0دو بیتی های بابا طاهر 0راز عود آلبوم های منتشر شده از نشر سرنا 0از تو بگذشتم 0شتر بانا 0عود من خداحافظ 0بهار بی خزان در دست انتشار... |
تصاویر شهدای میمه پیشتر در همین وبلاگ(گزارش تصویری و دربخش سخن مسئول سایت ) و وبلاگ میمه ای ها (در آرشیو وبلاگ ) منتشر شده است اما خواستم به طور منسجم دربخش چهره ها ی ماندگار قرار گیرد. از دوستان و همشهریان عزیز تقاضا دارم وصیت نامه ، تصاویر و حتی نوار صوتی از شهدا را به نحوی برای من ارسال کنند تا در تکمیل زندگی نامه شهدا در سایت استفاده شود.
همچنین از زحمات آقای محمد دهقان به خاطر ارسال تصاویر برای سایت ممنونم .
اسامی شهدای میمه
شهیدان احمدنیکونام ، محمودنیکونام ، مصطفی شبان (شهادت بدست ساواک)، هوشنگ شبان ، اصغر ، محمود ، رضا ، حمید ، علیرضا ایراندوست ، بیکی حسن، بیکیان ، محمدرضازمانی ، خادم ،اصغریان ،رامین شهیدی ، مرتضی جعفری ، رضا خوبان ، حسین اسماعیلی ، بیژن ظهرابی ، محمدرضامعینیان ، محمدرضا اسماعیلی ، حسن پهلوان ، اکبر مسافری ، متقی(درحین ماموریت)، توکل (درحین ماموریت) ، اسد (جانباز شیمیایی) ،رمضانی فر ، ابرام ، شهیدان هاشمی و هاشمیان ، سراجی (دراسارت ) محمودی ، اکبرواحدی ،محمدرضا نادیان ، اسد، حسن سراجی ، دستبرد، بیگلری، محمدرضا زاهدی و ... البته گفتنی است هنوزپیکر چند تن از رزمندگان رشید اسلام که از میمه به جبهه رفته بودند از جمله جاوید الاثرها بیگلری - زاهدی و.. به وطن و سرزمین مادری خود بازنگشته اند که روحشان قرین رحمت الهی باد.
(((((((تصاویر موجود به ترتیب زمان شهادت این عزیزان چینش شده است )))))))))))
مرحوم حاج محمد باقر معینیان مرحوم معینیان یاور دردمندان و خدمتگزار بی توقع شهرمان ، فردی که حداقل 50 سال از عمر خود را صرف خدمت به مصدومین و عمران و آبادانی قنوات میمه نمود. صداقت ، پاکی و صحبتهای شیرینش باعث شده بود که در زمان حیاتش ، خیلی زود با همشهریان و اطرافیان ارتباط برقرار می کردو حرف هایش در دل دیگران ، خیلی زود اثر می کردبه همین علت اهالی شهر میمه اکثراً با وی دوست و رفیق بودند و برایش احترام و حرمت زیادی قائل بودند. آن مرحوم دارای استعداد و هوش سرشاری بود که به علت شرایط زمانه و تحصیلات اندک (ششم ابتدایی 75 سال پیش) تبحر و تخصص در مسایل علمی نداشت اما به خاطر مطالعات بسیار زیادی که داشت (به خصوص در اواخر عمر) ، اطلاعات عمومی و تاریخی اش بسیار زیادی بود. مرحوم معینیان که شکسته بند قابلی هم بود، حتی در اواخر عمر با تنی رنجور ، به یاری مصدومان می شتافت و تسکین دهنده آلام انها بود. زمانی که در شهر میمه و قراء تابعه از پزشک ، بیمارستان ، رادیولوژی و غیره خبری نبود، مرحوم معینیان شبانه روز و با تمام وجود و بی توقع از هر دستمزدی فقط و فقط برای رضای خدا وکمک و یاری همنوعان در خدمت مردم منطقه بود. خوشبختانه ، قدرشناسی همشهریان گرامی در زمان حیات مرحوم معینیان ، عامل دلگرمی آن مرحوم و بعد از مرگش تسکینی برای بازماندگانش است هنوز پس از گذشت 6 سال از فوت مرحوم معینیان ، همشهریان گرامی خدمات و زحمات وی را فراموش نکرده و در مواجعه با فرزندانش از خدمات وی یاد و برای آمرزش روحش دعا می کنند. مطالب قبلی چهره های ماندگار میمه - قسمت اول -مرحومان صدرالاسلام - اسدالله خان گرانمایه -قیصرخان- وچهره های منتفذ میرزا بزرگ خردمند و آقاصدر چهره های ماندگار میمه - قسمت دوم - مرحومان حاج ناصرگرانمایه - حاج حسین نعمت اللهی - دکتر صاحبقرانی چهره های ماندگار میمه - قسمت سوم - مرحوم حاج محمدرضامعینیان چهره های ماندگار میمه - قسمت چهارم - مرحوم حاج اصغر ایراندوست چهره های ماندگار میمه - قسمت پنجم - مرحومان موسوی زاده چهره های ماندگار میمه - قسمت ششم - مرحوم مهدی قلی خان صاحبقرانی چهره های ماندگار میمه - قسمت هفتم - آقای عبدالوهاب شهیدی چهره های ماندگار میمه - قسمت هشتم - مرحوم ملامحمدباقردارانی چهره های ماندگار میمه - قسمت نهم - مرحوم سیدمحتشم حسینیان چهره های ماندگار میمه - قسمت دهم - مرحوم میرزا رضا سعیدیان چهره های ماندگار میمه - قسمت یازدهم- آقای حسام خردمند چهره های ماندگار میمه - قسمت دوازدهم- آقای مهدی معینیان
نویسنده ماندگار : آقای محمدتقی معینیان
گزارش تصویری (3)
گزارش تصویری (4)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (1)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (2)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (1)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (2)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (1)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (2)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (3)
وقایع تاریخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت اول
وقایع تاربخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت دوم
وقایع تاریخی میمه - قحطی سال 1299 در منطقه میمه
چهره های منتفذ
استاد مهدی معینیان
آقای حاج مهدی معینیان ، دانشمندی فاضل ، محققی توانا و نویسنده ای چیره دست از خطه میمه است که در نزد اهل علم و معرفت ، فرهنگ و ادب ، چیره ای شناخته است .
از این عالم و نویسنده بزرگ تاکنون 15 جلد آثار گرانبها و ارزشمند به چاپ رسیده است از جمله آثار معروف وی که تاکنون 39 بار تجدید چاپ شده ، کتاب گرامر زبان انگلیسی با مقایسه ای با دستور زبان فارس است که تاکنون 100 هزار نسخه آن چاپ و در اختیار دانش آموزان و دانشجویان قرار گرفته است.
آقای معینیان به خاطر همت بلند و استعداد زائدالوصفی که دارند بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ، اقدام به حفظ قرآن کریم نمودند و به عنوان یک مفسر قرآن ، کتبی در خصوص تفسیر بخشهایی از قرآن کریم ، نظیر گامی در شناخت قرآن ، تجوید و تفسیر سوره حمد ، تفسیر قرآن به زبان انگلیسی ، آموزش قرآن به جوانان تألیف و به چاپ رسانده اند.
این نویسنده توانا علاوه بر زبان فارسی به سه زبان انگلیسی ، عربی و آلمانی تسلط کامل دارند و تاکنون چندین کتاب و اثر ترجمه نیز توسط وی آماده و به چاپ رسیده است از جمله کتب چگونه از جوانان حمایت کنیم ، داستان مرگ سفید ، مکالمات روزمره انگلیسی ، لغات و اصلاحات پیرامون اسلام و انقلاب اسلامی به زبان انگلیسی .
علاوه بر کتب ، تاکنون 40 مقاله انگلیسی نیز ار آقای معینیان در مجلات التوحید ، ما و خوانندگان به چاپ رسیده است.
استاد معینیان ، علاوه بر تخصص و تبحر در زمینه تألیف و ترجمه کتب انگلیسی و علوم قرآنی ، در زمینه علوم عقلی و نقلی و فرهنگ و ادب فارسی نیز تحقیقات گسترده انی انجام داده و تألیفات ارزشمندی دارند نظیر کتب ، دستور زبان فارسی با تجربه و ترکیب قدم به قدم ، آموزش نگارش ، تصحیح دیوانهای اشعار پروین اعتصامی ، غزلیات شمس تبریزی و دیوان حافظ و معانی اشعار حافظ.
آقای معینیان در حال حاضر در کشور نیوزلند سکونت دارند و چندسالی است که اطلاعی از تألیفات جدید وی در دست نیست و اثری جدید از وی به چاپ نرسیده است.
امید است این نویسنده پرتوان و دانشمند ، هرچه زودتر به کشور عزیزمان برگردند و شاهد چاپ و تألیف اثرات جدید از وی باشیم.
مطالب قبلی گزارش تصویری شهدای میمه (تکمیل نیست) نویسنده ماندگار : آقای محمدتقی معینیان چهره های ماندگار میمه - قسمت اول -مرحومان صدرالاسلام - اسدالله خان گرانمایه -قیصرخان- و چهره های منتفذ میرزا بزرگ خردمند و آقاصدر چهره های ماندگار میمه - قسمت دوم - مرحومان حاج ناصرگرانمایه - حاج حسین نعمت اللهی - دکتر صاحبقرانی چهره های ماندگار میمه - قسمت سوم - مرحوم حاج محمدرضامعینیان چهره های ماندگار میمه - قسمت چهارم - مرحوم حاج اصغر ایراندوست چهره های ماندگار میمه - قسمت پنجم - مرحومان موسوی زاده چهره های ماندگار میمه - قسمت ششم - مرحوم مهدی قلی خان صاحبقرانی چهره های ماندگار میمه - قسمت هفتم - آقای عبدالوهاب شهیدی چهره های ماندگار میمه - قسمت هشتم - مرحوم ملامحمدباقردارانی چهره های ماندگار میمه - قسمت نهم - مرحوم سیدمحتشم حسینیان چهره های ماندگار میمه - قسمت دهم - مرحوم میرزا رضا سعیدیان چهره های ماندگار میمه - قسمت یازدهم- آقای حسام خردمند + گزارش تصویری (3) + گزارش تصویری (4)
+ گزارش تصویری (1)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (2)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (1)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (2)
وقایع تاریخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت اول
وقایع تاربخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت دوم
وقایع تاریخی میمه - قحطی سال 1299 در منطقه میمه
حسام خردمند
از سمت چپ به راست
مرحوم آقاحسین مقصودی- مرحوم قیصرخان و آقای خردمند - مکان زندان کرج
فردی که به خاطر استقلال ، پیشرفت ، عمران و آبادانی شهر میمه و جلوگیری از هضم شهر میمه در روستای جوشقان قالی ، به جرم قتل هوشنگ خان حیدری ، یکی از خوانین ماجراجوی روستای جوشقان قالی ، پانزده سال از بهترین ایام جوانی خود را در زندان سپری نمود.
اقای خردمند صرف نظر از مساله اتهامی که به وی زده شد، خدمتی بسیار ارزشمند و ماندگار به استقلال و ارتقای شهریت و مدنیت شهر میمه کرد. خدمتی که در نیم قرن اخیر (به استثنای مرحوم میرزا عمرانی) کمتر کسی از اهالی شهر میمه مفتخر به انجام آن شده است. آقای خردمند هم اکنون از تجار بزرگ فرش در ایران است.
((مساله قتل هوشنگ خان تابه امروز در ابهام کامل بوده است و روایات مختلف و اکثرا نامعتبری در این زمینه وجود دارد. آنچه روایت است اینکه آقای خردمند از همان ابتدا منکر چنین عملی شد اما به علت ضعف ساختار قضایی هیچ کدام از طرفین دعوا نتوانستند به حقوق حقه خود دست یابند و هوشنگ خان جان خود را و آقای خردمند 15 سال از جوانی خود را در پشت میله های زندان گذراند. بدون شک در آینده ابهامات این مساله برطرف خواهد شد و برای ما درس عبرتی خواهد بود تا اختلافات را با گفتمان و نه روش فیزیکی حل کنیم . ختم کلام اینکه روایت ، روایت است. هر روایتی دروغ نیست و هر کلامی هم حقیقت نیست .))
مطالب قبلی + گزارش تصویری (3) + گزارش تصویری (4) چهره های ماندگار و منتفذ میمه - قسمت اول چهره های ماندگار میمه - قسمت دوم چهره های ماندگار میمه - قسمت سوم چهره های ماندگار میمه - قسمت چهارم چهره های ماندگار میمه - قسمت پنجم چهره های ماندگار میمه - قسمت ششم چهره های ماندگار میمه - قسمت هفتم چهره های ماندگار میمه - قسمت هشتم چهره های ماندگار میمه - قسمت نهم
+ گزارش تصویری (1)
وقایع تاربخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت دوم
وقایع تاریخی میمه - قحطی سال 1299 در منطقه میمه
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (1)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (2)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (3)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (1)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (2)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (1)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (2)
مرحوم میرزا رضا سعیدیان
مرحوم سعیدیان یکی از نوابغ و چهره های برجسته سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی شهر میمه بودکه در زمان خود نزدیک به 30 سال کلیه امور سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی شهر میمه رامدیریت کرد و مدت 10 سال نیز ریاست شورای شهر میمه را به عهده داشت.
مرحوم سعیدیان حدود حداقل 30 سال سخنران و نطاق کلیه مجالس و محافل سیاسی و اجتماعی شهر میمه بود.
در زمان مدیریت و سیطره طایفه گرانمایه بر امور سیاسی و اجتماعی شهر میمه ، مغز متفکر و تئوریسن کلیه برنامه ها ، مراسم و همایشهای سیاسی و اجتماعی شهر میمه مرحوم سعیدیان بود. مرحوم سعیدیان به خاطر توانمندیهای زیادی که در مدیریت بر امور ، سخنوری و هدایت جریانهای سیاسی و اجتماعی داشت ، نزد اکثر مسؤولین شهرهای اصفهان و کاشان چهره ای شناخته شده و مورد احترام بود.
مرحومان سعیدیان و آقاصدر خردمند(الفاتحه)
مرحوم سعیدیان از نگاه دیگران
یکی از اسرار موفقیت مرحوم سعیدیان بصیرت و زیرکی همه جانبه ای بود که در ابعاد مختلف زندگی سیاسی و اجتماعی خود به همراه داشت.
از مرحوم معینیان نقل است : بصیریت در سیاست در مسایل اجتماعی و فرهنگی از او یک چهره مدیر و مدبر و قدرتمند ساخته بود. بصیرت و زیرکی غیر از علم است خیلی ها علم دارند اما بصیرت ندارند. علم سیاست را می دانند اما بصیرت سیاسی ندارند ، بصیرت بینایی و دیدن مسایل و عمق زوایا و خفایای امور است.
مرحوم سعیدیان دارای زیرکی و بصیرت بلندی در تاریخ ، سیاست و مسایل اجتماعی بود به همین علت هنوز در بین اهالی شهر میمه رایج است که هیچ کس نمی توانست مرحوم سعیدیان را بازی دهد با بفریبد. کمترین توطئه و ناخالصی را با شامه تیزی که داشت تشخیص می داد او همیشه از زمانه خود جلوتر بود و جلوتر از خواص و اهل سیاست و فن فکر می کرد و می دید و هشدار می داد و در کمترین زمان به تشخیص می رسید .
وقتی کسی پیش او می رفت و شروع به صحبت می کرد هنوز حرفش تمام نشده بود او با زیرکی می فهمید که او چه می خواهد بگوید و چه نقشه ای دارد و چه نتیجه ای از حرفهایش می خواهد بگیرد. با زیرکی بی نظیر خود عمق مسایل را مشاهده می کرد و در مورد آنها تصمیم می گرفت.
مرحوم سعیدیان به خاطر استعداد خارق العاده ای که داشت بخش زیادی از قرآن و مثنوی مولوی را حفظ بود و در مراسم ، اعیاد و مجالس در صحبتهایش از آنها استفاده می کرد.
مرحوم سعیدیان از نسل نهم به حاج محمد سعید یکی از ثروتمندان و خوانین بزرگ منطقه میمه که دارای قنات و مزرعه شخصی بوده و قنات حاج محمد سعید در اراضی جنوبی شهر میمه یکی از قنوات او بود می رسید.
سالخوردگان شهر میمه افرادی که عهد و زمان مرحوم سعیدیان را به یاد دارند و آشنایی مختصری با ویژگیها و توانمندیهای وی دارند اکثراً مرحوم معینیان (حاج محمدرضا معینیان) را از نظر ویژگیهای اخلاقی ، توانمندیهای مدیریتی و زیرکی به مرحوم سعیدیان (دائی اش) تشبیه می کردند.
در حال حاضر طایفه های سعیدیان ، معینیان ، شیبانی و کلیه فامیل وابسته، یکی از افتخارات قومی و نژادی خود را انتساب به مرحوم میرزا رضا سعیدیان می دانند و به آن می بالند.
نوشتن از شخصیت بزرگوار و نابغه دوران مرحوم سعیدیان به حدی است که در حوصله این نوشتار نیست و افراد علاقه مند می توانند به بخش دوم کتاب زندگینامه مرحوم معینیان مراجعه نمایند.
مرحوم سعیدیان و مرحومه همسرش
مطالب قبلی + گزارش تصویری (3) + گزارش تصویری (4) چهره های ماندگار ومنتفذ میمه - قسمت اول چهره های ماندگار میمه - قسمت دوم چهره های ماندگار میمه - قسمت سوم چهره های ماندگار میمه - قسمت چهارم چهره های ماندگار میمه - قسمت پنجم چهره های ماندگار میمه - قسمت ششم چهره های ماندگار میمه - قسمت هفتم چهره های ماندگار میمه - قسمت هشتم
وقایع تاربخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت دوم
وقایع تاریخی میمه - قحطی سال 1299 در منطقه میمه
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (1)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (2)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (3)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (1)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (2)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (1)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (2)
مرحوم سید محتشم حسینیان
مرحوم حسینیان یکی از سادات ساکن در روستای ازان بود که حدود 70 سال به عنوان خادم حرم مطهر امامزاده سید صالحه خاتون (ع) در این بارگاه مقدس خدمت نمود و از تخریب این مکان مذهبی و مقدس جلوگیری و در چند مرحله نیز در حد توان اقدام به بازسازی ابنیه و مستحدثات آن نمود.
این سید نورانی و دوست داشتنتی به تأسی از جد بزرگوارش فردی بسیار خوش برخورد، انسان دوست ، مهمان نواز و مهربان بود و در نزد اهالی بخش میمه دارای محبوبیت زیادی بود به نحوی که بعد از گذشت حدود 40 سال از فوت وی هنوز از ذهن مؤمنین و دوستداران امامزاده سید صالحه خاتون (ع) (سید محتشم ازانی) محو نشده است.
ابوالفتوح مسعود ابن علی المصعی المسلمین
در کتاب المعجم البلدان یکی از نگاشته های عرب دوران اسلامی ، درباره شهر میمه آمده است، میمه ولایتی از نواحی اصفهان شامل قراء و قصبات زیادی است که ابوعلی حسن میمه ای و ابوالفتوح مسعودابن علی المصعی المسلمین دو نفر از دانشمندان و محدثین سال 574 هجری - قمری که در بغداد کرسی مدرسین و تدریس داشتند منسوب به این محل می باشند
مطالب قبلی
+ گزارش تصویری (3)
+ گزارش تصویری (4)
چهره های ماندگار و منتفذ میمه - قسمت اول
چهره های ماندگار میمه - قسمت دوم
چهره های ماندگار میمه - قسمت سوم
چهره های ماندگار میمه - قسمت چهارم
چهره های ماندگار میمه - قسمت پنجم
چهره های ماندگار میمه - قسمت ششم
چهره های ماندگار میمه - قسمت هفتم
چهره های ماندگار میمه - قسمت هشتم
وقایع تاریخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت اول
وقایع تاربخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت دوم
وقایع تاریخی میمه - قحطی سال 1299 در منطقه میمه
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (1)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (2)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (3)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (1)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان (2)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (1)
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها (2)