اول این لینک را بخوانید : چگونه مقبره صدرالاسلام در یک اداره دولتی میمه تخریب شد؟؟
حالا شروع ماجرا :(فکر کنم زمستان 85)
اول که وارد مقبره صدرالاسلام (رضی الله عنه )در اداره بهزیستی میمه شدم فکر کردم اشتباه آمده ام !! اما نه ، شنیده ها واقعیت داشت !!!!
سرایدار جدید با نهایت خوشرویی اجازه داد فاتحه بخوانم . فرش و زیلو .. را کنار زد و فاجعه را دیدم !!
این راه آب آشپزخانه درست درکنار سنگ مرمرین منحصر به فرد قبر صدرالاسلام قرار دارد .درست کنارش .کمی تفاله چای هم ریخته بود!!
واقعا متاثر شدم ...
نمایی از دور .....
نوشته های سنگ قبر به خاطر سیمان کاری سرایدار قبلی که مدیرش ... دستور تبدیل مقبره به اشپزخانه را صادر کرده بود، از بین رفته است .سنگ به دویست سال قبل تعلق دارد.
سنگ قبر مرمرین معروف صدرالاسلام درکنار راه آب و تفاله های چای!!
در همین رابطه بخوانید :
چهره های ماندگار میمه - قسمت اول صدرالاسلام
تخریب مقبره صدرالاسلام چگونه صورت گرفت ؟؟؟
مشکلات و نارسایی ها
گرچه این مکان مقدس سالیان دور خیل مریدان را بسوی خویش میخوانده است اما آثار مظلومیت و غریبی فرزندان امام موسی بن جعفر ( ع ) از همه جای این بارگاه مقدس ملکوتی پدیدار است مظلومیتی آمیخته با معنویتی مقدس، مظلومیتی که گویی همزاد شیعیان است و تا عمق دل و جان انسان را میسوزاند و یادآور روزهای سختی است که روزگار با دست حاکمان زور و تزویر ستمهای جانکاهی را بر اولاد علی ( ع ) روا داشته است. در فرهنگ اسلامی زیارتگاهها جایگاه ویژهای دارند این اماکن محل سجده و نیایش پناهگاه نیازمندان - خاستگاه سنت و فرهنگ، نماد ایمان به ماوراالطبیعه هستند بنای شکل ظاهری آنها، چگونگی معماری - شیوههای خاص تزئینات ساختمانی آنها باید این خصایص را به همراه داشته باشد.
اما با توجه به آنچه گفته شد متاسفانه در بقعه امامزاده سید صالحه خاتون رواقهایی که در سیسال گذشته به این زیارتگاه اضافه شده از این خصوصیات چندان بهرهمند نیست. بنابراین امامزاده باید در معماری نقش ارزنده و مهمی را ایفا و از نمونههای جالب و چشمگیر در بافت معماری به حساب آید.
در کشوری که عنوان اسلامی با نام آن همراه است زیارتگاهها بایستی بازتاب هنر و فرهنگ غنی اسلام نیز باشند اما شیوههای طراحی و معماری در این امامزاده مقدس و پر ارزش با معیارهای شناخته و دقیق معماری اسلامی فاصله دارد. واقعیت آن است که این امامزاده به عنوان کانون مردمی تبلیغات اسلامی از حیث نمابندی و تسهیلات رفاهی دارای نارساییهای جدی است و همین نقیصه بعنوان یک فاکتور فرعی در جذب قشر جوان و سایر گروههای اجتماعی به این مکان وقفه ایجاد میکند و این در حالی است که پیروان سایر ادیان و آیینهای مذهبی اماکن دینی خود را به بهترین وجه ممکنه میآرایند تا از طریق زیباییهای صوری این بناها، در پیروان خود کشش و علاقه ایجاد کنند.
لازم است این محل از حالت نمازخانه بودن صرف درآید و علاوه بر ایجاد فضای کافی برای ادای فرایض دینی، به امکانات وسیعی از قبیل کتابخانه - سالن سخنرانی و محل نمایش فیلمهای آموزشی و مذهبی، موزه قرآن و کتب خطی، موزه وسائل عزاداری و سینهزنی و آثار مذهبی تاریخی و جز آن مجهز شود.
در این جمعبندی گوشههایی از نقایص و اشکالات موجود در این مکان را به منظور بهینهسازی نمای فیزیکی و کاربری مطلوبتر به شرح ذیل بر میشماریم.
نبودن امکانات رفاهی لازم برای مراجعان ( تاسیسات حرارتی، بهداشتی و رفاهی ) ناهمگون بودن بافت ساختمانهای این بنا با گنبد تاریخی بنا، نبودن دید کافی برای نمود بیرونی بنا و پنهان بودن آن در منطقهای بیابانی و دور افتاده، متروکه شدن بنا، نداشتن جاده آسفالته و تعریض، نداشتن مهمان سرا، مشکل برنامهریزی لازم برای بهرهبرداری اقتصادی از آن و جلب زوار، محفوظ نبودن بنا در برابر عوامل جوی و محیطی و تقویت نکردن سازه بنا، تخریب بنا به دست برخی از مردم و از جمله حک یادگاری، فقدان برنامهریزی منسجم تبلیغی، نداشتن کتابخانه، نداشتن امکانات تفریحی، بیتوجهی مسئولین استان و شهرستان به امکانات و قابلیتها و کاربردهای پر دامنه این مکان مذهبی.
واقعیت این است که این مکان مقدس میتواند با کاربریهای هزارگانه خود بخش مهمی از اوقات فراغت مردم و بویژه جوانان را پر کند اما شرط اصلی تحقق این هدف یکی گسترش فعالیتهای متنوع هنری و فرهنگی و تجارتی در این محل است. اگر بپذیریم که شکل و محتوا مکمل یکدیگرند، آنگاه به این نتیجه خواهیم رسید که در بررسیهای به عمل آمده، مجموعه مسائل محتوایی و فرهنگی مورد توجه قرا گرفتهاند. اما متاسفانه جای تمام اینها بخصوص شکل و فرم و ساختار در دایره این مباحث در این مکان خالی مانده است. واقعیت امر این است که غنیترین و جذابترین مضامین چنانچه در لفافههای نازیبا عرضه شوند مورد توجه قرار نمیگیرند و یکسره قربانی میشوند.
از مشکلات دیگر ابن بقعه زیربنای محدود و محوطهسازی غیبراصولی، بیتوجهی به هنر اصیل معماری، دور نما بندیها و جلوههای تصویری این محل است. در این محل بایستی بیشترین فضا به محوطه سازی و حیاط اختصاص یابد . محوطه بایستی پر درخت با حوض و آب نمای وسیع همراه با فوارههای زیبا و گلکاری چشمنواز ساخته شود تا جاذبههایی ایجاد گردد برای بسیاری از مردم خسته دل و سوخته،متاسفانه دراین مکان علیرغم تلاش چشمگیر هیئت امنا، بدلیل کمبود اعتبار و بی توجهی مسئولین استان و شهرستان به این مکان مقدس و ارزشمند سنت ارزشمند محوطه سازی، کاشیکاری، آئینه کاری و غیره به دست فراموشی سپرده شده و این خود بر دافعههای این مکان افزوده است.
بایستی با کمک و همیاری مردم منطقه و مسئولان در بهسازی این مکان مقدس همت گماشت در یک کلام ما باید به فرم و محتوای چنین اماکنی مقدس، بگونهای اهمیت قائل شویم تا از اصول صحیح علمی برای نیل به ارزشهای غنی موجود در معماری و فرهنگ حاکم بر چنین مراکزی بهرهمند شده تا این محل مامن و مهد تفکر و تعقل و پرورش احکام الهی باشد.
در شرایط فعلی کار احیای زیارتگاه با بودجه محدود نذورات و موقوفات و کمکهای مردمی قابل اجراء نیست و نیاز به طرحهای عمرانی و امکانات ساختمانی اساسی دارد و در صورتی که از طرف مسئولین دولتی در استان اقداماتی صورت نگیرد. ابنیه زیارتگاه بزودی شروع به ریزش کرده و منهدم خواهد شد و آثار فرهنگی و مذهبی قابل توجهی در این خطه از کشور اسلامی بر اثر کمبود بودجه با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. باید مفاخر ملی مذهبی خود را حفظ کنیم. بیتوجهی به این مسئله و عدم احیای آن، بازخواست نسلهای آینده را از ما در پی خواهد داشت. یکی از مشکلات دامنگیر این بقاع متبرکه، سرقت اشیاء قیمتی آن توسط خدا ناشناسترین سارقان است. قبلاً تقدس واعتبار این بقعه بین مردم و اهالی مانع از سرقت اشیاء آن میشد ولی در برخی موارد بیتوجهی مسئولین استان و شهرستان و همچنین بیتوجهی اهالی و اعضای هیئت امناهای سابق این بقعه منجر به سرقت اشیاء معنوی و بعضاً قیمتی این مکان شده که در بیشتر موارد جهت پیگیری و عودت آن هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است. علاوه برآن نبود یک شناسنامه دقیق از شجره و شرح حال امامزاده برای پژوهشگران و مردم عادی زمینه را برای بازسازی و تحکیم این مکان کمرنگ ساخته است. هنوز برای راهاندازی امکانات رفاهی و تاسیساتی در این مکان مذهبی برای زوار و رفع نیازهای خدماتی و اداری و برنامهریزی بر نظارت دقیق این مکان راه درازی وجود دارد که باید سازمان اوقاف و امور خیریه به همراهی هیات امنای زیارتگاه و با همکاری مردم محل این راه را طی کند.
مطالب قبلی
نویسنده ماندگار : آقای محمدتقی معینیان
چهره های ماندگار میمه - قسمت اول -مرحومان صدرالاسلام - اسدالله خان گرانمایه -قیصرخان- میرزا بزرگ خردمند
مقبره صدرالاسلام چگونه تخریب شد؟
چهره های ماندگار میمه - قسمت دوم - مرحومان حاج ناصرگرانمایه ،حاج حسین نعمت اللهی، دکترصاحبقرانی
چهره های ماندگار میمه - قسمت سوم - مرحوم حاج محمدرضامعینیان
چهره های ماندگار میمه - قسمت چهارم - مرحوم حاج اصغر ایراندوست
چهره های ماندگار میمه - قسمت پنجم - مرحومان موسوی زاده
چهره های ماندگار میمه - قسمت ششم - مرحوم مهدی قلی خان صاحبقرانی
چهره های ماندگار میمه - قسمت هفتم - آقای عبدالوهاب شهیدی
چهره های ماندگار میمه - قسمت هشتم - مرحوم محمدباقردارانی
چهره های ماندگار میمه - قسمت نهم - مرحوم سیدمحتشم حسینیان
چهره های ماندگار میمه - قسمت دهم - مرحوم میرزا رضا سعیدیان
چهره های ماندگار میمه - قسمت یازدهم- آقای خردمند
چهره های ماندگار میمه - قسمت دوازدهم- آقای مهدی معینیان
چهره های ماندگار میمه - قسمت سیزدهم -مرحوم حاج محمدباقر معینیان
گزارش تصویری (3)
گزارش تصویری (4)
گزارش تصویری (5)
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان - قسمت اول
وقایع تاریخی میمه - جنگ ورکان -قسمت دوم
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها -قسمت اول
وقایع تاریخی میمه - فتنه افغان ها - قسمت دوم
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (1)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (2)
وقایع تاریخی میمه - واقعه کشف حجاب (3)
وقایع تاریخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت اول
وقایع تاربخی میمه - جنگ جعفرخان زندیه - قسمت دوم
وقایع تاریخی میمه - قحطی سال 1299 در منطقه میمه
آشنایی با منطقه تاریخی تخت محمد جعفر - قسمت اول
آشنایی با منطقه تاریخی تخت محمد جعفر - قسمت دوم
آشنایی با منطقه تاریخی تخت محمد جعفر - قسمت سوم و پایانی
آثار فعالیت انسانی در زمان مادها در منطقه میمه - قسمت اول
آثار فعالیت انسانی در زمان مادها در منطقه میمه - قسمت دوم
آثار فعالیت انسانی در زمان مادها در منطقه میمه - قسمت سوم
ویژگیهای تاریخی و قدمت امامزاده سید صالحه خاتون(ع)
از آنجائی که قلم تقدیر بر جاودانگی نور امامت و پرتو افشانی خاندان رسالت، رقم خورده است بر آن مرقد شریف مسجدی بنا گذارده شده است و صدها سال است که چون خورشیدی در دل کویر می درخشد بر اساس مدارک موجود[1] .... قبلاً این مکان عبارت بود از یک زمینی محصور که چند ستون در آن استوار و سقفی بر آن نهاده شده و گنبدی زیبا بر آن سوار بود. منبر ساده ای نیز برای خطابه و وعظ در گوشه ای از این زیارتگاه نهاده شده بود، با همه این سادگی ها و بی پیرایگی ها، روحانیت و عظمت و شکوه معنوی این مکان باعث گردیده بود که همان محل ساده و بیآلایش جایگاه نماز و محل مواعظ و مومنین پرشور و مسلمانان عاشق ائمه باشد. بر اثر وضعیت آب و هوایی، ساختمانهای اولیه دچار نقصان ریزش و انهدام میشوند تا اینکه در زمان سلجوقیان ( قرن هفتم ) این بقعه بازسازی و به صورت یک صحن مربع شکل با چهار رواق و چهار ایوان در اطراف صحن گنبدی هرمی و 20 ضلعی بازسازی میگردد. ایوانها دوبدو قرینه هم بودند و صحن هر یک از رواقها بشکل مربع و در انتها نیم دایرهوار به ایوانها باز میشد. دو راهرو در طرفین ایوانهای شمالی و شرقی قرار داشت. تزئینات طاقهای هلالی شکل از آجر و گچ نظیر تزئینات دوره تیموریان بود و در بالای هلالها پشت بغلهایی از تزئینات آجری وجود داشت پشت بغل هر مدخل دارای دو قسمت برجسته مدور در چپ و راست بود که نام خدا و پیغمبر و ائمه بر آنها منقوش بود. محراب در ضلع غربی رواق غربی واقع شده بود و در بالای آن کتیبهای نصب شده بود که اسامی پنج تن آل عبا بر آن منقوس بود. ایوان غربی بوسیله یک پنجره مشبک بزرگ آجری به سمت غرب باز میشد بر جبهه داخل ایوان شمالی و شرقی تزئیناتی از گچ بری مشاهده میشد که در یک شکل مربع بخط بنایی صلوات بر چهارده ( معصوم علیهم السلام ) گچبری شده و در چهار شکل مربع کوچکتر در چهار گوشه بخط بنایی جملات زیر گچبری شده بود. ( الله اکبر ) ( محمد ) ( علی ) ( الحکم الله ) ایوان و رواق و حرم وگنبد قدیمی امامزاده تماماً از نظر معماری منسوب به دوره سلطان احمد گورکانی از سلسله تیموریان بود. در نتیجه تجدید ساختمان و تعمیرات مکرر ساختمان در زمان صفویه در اسپرهای اطراف ایوانها بخط کوفی مشکی بر زمینه سفید بر روی کاشی معرق نوشته شده بود ( لا اله الا الله وحده ) و ( لا شریک له محمد رسول الله ). کتیبه اطراف محراب نیز بخط بنایی آجری برجسته برزمینه فیروزهای مشتمل بر آیه 17 و قسمتی از آیه 18 از سوره آل عمران تزیین شده بود. پس از گذشت روزگاران و گزند حوادث و بلایای طبیعی بنای معمور این امامزاده رو به تخریب نهاده و به غربت گرایید تا دگر باره با همت آقای سید حسن ولد آسید مهدی ازانی و پدر آسید محتشم حسینیان در سال 1280 هـ ق بازسازی و مرمت گردید. ( از بنای دوره سلاجقه تنها صحن و گنبد بالای صحن باقی مانده است رواقها و ایوانها تخریب و کتیبهها مفقود و آثاری از آنها دیگر بچشم نمیخورد ).
بیتوجهی به این مکان مقدس در زمان رژیم گذشته توسط مسئولین استان باعث تخریب شدید این امامزاده شده بود. تا اینکه به یمن برکت انقلاب اسلامی و تلاش و کوشش هیئت امنای بومی ( از اهالی روستای اذان ) که از سال 71 تاکنون مسئولیت نظارت و بازسازی این مکان مقدس را به عهده دارند فعالیتهای عمرانی مهمی بشرح ذیل برای بازسازی این مکان مقدس انجام گرفته و این مکان از خطر تخریب و انهدام نجات یافته است.
1 - مهار گنبد با میلگرد و آهنالات جهت حفظ و حراست و جلوگیری از تخریب و از همپاشیدگی گنبد، همچنین تعمیر و کاشی کاری گنبد به مبلغ پنج میلیون ریال
2 - تعمیر و آسفالت پشت بام حرم و صحن به مساحت 1200 متر مربع در سه مرحله با هزینهای بالغ بر دوازده میلیون ریال
3- احداث ساختمان با مساحت 100 متر مربع با کلیه وسائل و امکانات رفاهی جهت سکونت متولی حرم با هزینه شش میلیون ریال
4 - سنگ فرش نمودن ایوانها و نمابندی قسمت خارجی حرم با هزینه بیست میلیون ریال
5 - احداث سر درب ورودی امامزاده با دو گلدسته بسیار زیبا و هنرمندانه به استادی استاد عباس عبدلی با هزینهای بالغ بر دوازده میلیون ریال
6- اجرای اولین طرح لولهکشی آب و تکمیل شبکه برقرسانی حرم و محوطه، خرید و نصب چندین پنکه جهت خنک کردن محوطه سالنها و صحن حرم به مبلغ دو میلیون ریال
7- خرید و نصب دو دستگاه آب سردکن و سرویس دهی، بهداشتی و خدماتی به زائرین با هزینه نمودن یک میلیون ریال
ادامه دارد........
نگاهی به مصوبات دومین سفر هیات دولت به اصفهان
(در مورد منطقه میمه)
در دومین سفر هیات دولت به استان اصفهان چند مصوبه جهت رونق اقتصادی و اجتماعی و ارتقاء فعالیتهای توسعه ای در بخش میمه به تصویب رسیده که یکی از این مصوبات مصوبه ای مبهمی است که جای تعمق و تحمل بسیار دارد.
«احداث جاده کمربندی شهرهای میمه، وزوان و روستای ونداده»
چنین طرحی در سال 65 توسط دفتر فنی استانداری مطرح که با مخالفت شدید شهردار وقت میمه آقای هرندی و نماینده شهرستان مرحوم پناهنده مواجه شد و به مدت 23 سال اجرای آن مسکوت ماند تا اینکه اخیرا" طراحان طرح بسیار هوشمندانه این طرح را به تایید و تصویب بالاترین مقامات اجرایی کشور رساندند.
با اجرای این طرح (انشعاب کمربندی از جاده اصلی قبل از روستای ونداده به سمت شرق ، پس از عبور از مزارع شرقی شهر وزوان و مزارع چاههای انقلاب شهر میمه واتصال به جاده اصلی در شمال شرقی شهر میمه) با حذف شهرهای میمه و وزوان و روستای ونداده از حاشیه جاده اصلی ختم خواهد شد .طرحی که بنظر میرسد در زمان حاضر ضرورت اجرایی نداشته با شد.
در حال حاضر حیات اقتصادی و تجاری شهر میمه و روستاهای تابعه ( به خیابان انقلاب اسلامی و اماکن تجاری و خدما تی حاشیه این خیابان وابسته است).بااجرای این طرح و حذف خیابان انقلاب و تغییر مسیر بزرگراه اصفهان به تهران به سمت کمربندی مورد نظر ،یکی از شریانهای حیاتی شهرهای میمه و وزوان و منطقه قطع خواهد شد.
بنظر می رسد مخالفت باتوسعه منطقه و حل و فصل مشکلات حمل و نقل و امور ترافیکی کاری منطقی وعقلانی نباشد اما در شرایط فعلی (شهرهای میمه و وزوان )ایجاد این کمربندی ،سمی مهلک و کشنده است که اقتصاد علیل و بیمار منطقه را به حالت احتضار خواهد برد.شاید 50سال آینده اجرای این طرح ضروری باشد اما در حال حاضراجرای این طرح تصمیمی صحیح و منطقی به نظر نمی رسد.هر انسان عاقلی میداند که تعیین مسیر جاده ها از موضوعات اساسی و تاثیر گذار بر همه حوزه های اقتصادی ، اجتماعی ، سیا سی،فرهنگی وحتی امنیتی است.
تمدن های بشری یک قسمت زیادی از اثرخودشان را از جاده ها گرفته اند.چنانچه به تمدن های باستانی نگاهی بیندازیم ،تمدن ایران،رم،یونان،مصر ،چین ،ماوراالنهر در مسیر جاده ابریشم شکل گرفته اند،بنابراین از نظر کمی فقط در حوزه اقتصادی چیزی بین 40تا50درصد وزن اقتصادی کشورها و شهرها را به لحاظ جغرافیایی ، جاده ها تشکیل می دهند.
در حال حاضر محوری ترین استراتژی منطقه میمه حفظ جاده اصفهان - تهران و فعالیتهای تجاری ،اقتصادی و خدماتی حاشیه این جاده است.
بهره برداری از پتانسیل های این جاده است که باعث ادامه بقاء و حیات اقتصادی شهرهای میمه ، وزوان و روستاهای منطقه شده است مهمترین منبع تامین معیشت اقتصادی منطقه در حال حاضر این جاده است.
افراد بزرگواری که مرحومان حاج ناصر و حاج قیصرخان را به دلیل ممانعت از عبور بزرگ راه تهران – اصفهان از مرکز شهر میمه متهم به خیانت می کنید،چرا در قبال این طرح ابهام آمیز سکوت اختیار کرده اید؟
محمد تقی معینیان
سنـد توسعه میمه
نکته: تا جایی که مقدور بود به مسائل و اصول اساسی پرداختم . اگر دوستان نکات تکمیلی به ذهنشان خطور می کند برای من ارسال کنند تا درسند قید شود. مکان هایی هم که نقطه چین کرده ام به این منظور است که نیاز به اصول تکمیلی دارد.
الف - اصلی ترین قابلیت های توسعه
1- برخوردار از قابلیت های کشاورزی و صنعتی که بستر مناسبی به منظور ایجاد صنایع پایین دست و خوشه های صنعتی
2- برخوردار از موقعیت ممتاز جغرافیایی و همجواری با قطبهای جمعیتی و صنعتی مهم (تهران و اصفهان) و واقع شدن در کریدور حمل و نقل بین المللی شمال - جنوب و محورهای ارتباطی شرق- غرب کشور .
3- واقع شدن در مسیر خطوط اصلی انتقال و تأمین انرژی (نفت ، گاز ، برق) کشور و امکان بهره برداری از این خطوط .
4- وجود قابلیتهای گسترده در زمینه تولید محصولات باغی ، زراعی و دامی و پرورش گل و گیاه تزئینی با ارزش صادراتی، گیاهان دارویی و ذخایرنادر گیاهی .
5- وجود منابع و ذخایر معدنی ، طلاو سنگهای ساختمانی
6- وجود جاذبههای گردشگری و تفرجگاهی .
7- وجود مراکز آموزشی و تحقیقاتی متنوع در بخشهای اقتصادی و اجتماعی ، وجود نیروی انسانی آموزش دیده و با تجربه
8- وجود فضای اجتماعی ، اقتصادی امن و مناسب جهت جذب سرمایه های بخش خصوصی .
9- وجود پیشینه تاریخی ، فرهنگی غنی و مفاخر مذهبی ، علمی و سیاسی درشهرستان .
10 - واقع نشدن در کمربند زلزله
11- وجود زمینه های قانونی برای توسعه ورزش ، نگرش مثبت جامعه به فعالیتهای ورزشی ، گرایش بخش خصوصی و تشکل های داوطلب غیردولتی (NGO) به سرمایه گذاری و خدمات رسانی در توسعه ورزش
ب- عمده ترین تنگناها و محدودیت های توسعه
1- کمبود تقریبا نسبی منابع آبی
2- کوچک بودن قطعات اراضی و پایین بودن مکانیزاسیون و بهره وری آب در بخش کشاورزی.
3- کمبود وضعف شدید خدمات و زیرساخت های شهری .
4- کمبود خدمات برتر در مرکز شهرستان
5- وجود عوامل ناپایداری در منابع طبیعی از جمله تهدید بیابان زائی .
6- وابستگی شدید منابع مالی به درآمدهای عمومی
ج- اصلی ترین مسائل
1- محدودیت منابع مالی
2- استقرار نامناسب فعالیتهای آلاینده در محدوده شهری
3- ضعف پیوندهای اقتصادی ، اجتماعی بین مناطق روستایی شهری
4- رشد ناهماهنگ بخشهای اقتصادی ، اجتماعی به ویژه ضعف رشد بخش خدمات اجتماعی ، بازرگانی ، شهری و خدمات پشتیبان
5- نارسائی در توان جذب و نگهداری سرمایه های بومی و کارآفرینان و پایین بودن میل ماندگاری نیروهای متخصص .
6- پایین بودن سطح سواد کشاورزان و بالا بودن سن نیروی انسانی بخش کشاورزی
7- عدم تعادل بین دام و مرتع .
8- فقدان نظام شناسایی استعدادهای ورزشی
د- اهداف بلند مدت
با توجه به قابلیت ها و تنگناها ، توسعه شهرستان برپایه صنعت و کشاورزی و خدمات استوار خواهد بود .بدین ترتیب اهداف بلند مدت توسعه شهری عبارتند از:
1- ارتقاء سهم ، نقش و جایگاه شهرستان در صنعت و ایفای نقش تخصصی در تولید محصولات شیمیایی ، لاستیکی ، ماشین آلات و تجهیزات ، وسائط نقلیه موتوری ، کانی غیر فلزی در سطوح ملی و فراملی .
2- تقویت منابع آبهای زیرزمینی و بهره برداری مطلوب از آبهای موجود.
3- ارتقاء و نوین سازی فعالیتهای بخش کشاورزی .
4- توسعه و نوین سازی فعالیتهای بخش معدن
5- تأمین استانداردهای زیست محیطی در زیستگاههای انسانی و حفظ منابع طبیعی
6- بهبود کیفیت زیرساخت ها و ارتقاء خدمات به ویژه خدمات شهری و مراکز گذران اوقات فراغت در شهرهای منطقه.
7- توانمند سازی جمعیت روستایی و تنوع بخشی به فعالیتهای اقتصادی جامعه روستایی .
8- گسترش دانش ، مهارت و توسعه سرمایه های انسانی و اجتماعی .
9- اعتلای معرفت دینی ، ارزشهای فرهنگی و ویژگی های هویتی استان و تحکیم و تعمیق فرهنگ اصیل استان و ایجاد تعادل در فرصتهای اجتماعی .
10- توسعه و تقویت صنعت گردشگری.
11- تقویت همگرایی جغرافیایی و انسجام بخشی درونی بین نواحی مختلف شهرستان .
12- نهادینه سازی بهره وری و افزایش آن در بخش های اقتصادی و عوامل تولید
13 - ارتقاء نقشورزش در تأمین سلامت جسمی و روحی و تقویت توانمندیهای افراد و گروه های اجتماعی
14- توانمندسازی بخش تعاونی برای ایفای فعالیت های گسترده و اداره بنگاه های اقتصادی بزرگ
15- توسعه نقش و جایگاه زنان در سطوح تصمیم سازی و تصمیم گیری شهرستان
هـ - راهبردهای بلند مدت توسعه
1 - توسعه و گسترش صنایع جدید با تأکید بر ایجاد خوشههای صنعتی و گسترش پیمانکاری های جزء ومرتبط با صنایع موجود و اجتناب از گسترش صنایع آب بر.
2- تقویت شهرک ها و نواحی صنعتی و ایجاد پارکهای علمی و فن آوری و ساماندهی مجتمع ها و مراکز صنعتی غیر برنامه ریزی شده.
3- حفاظت و بهره برداری متعادل و مجاز از منابع آبی شهرستان .
4- افزایش راندمان آبیاری و ترویج روشهای جدید آبیاری و افزایش سطح مکانیزاسیون در فعالیتهای کشاورزی
5- سالم سازی آب شرب مصرفی .
6- گسترش الگوی کشت تخصصی در مناطق خاص و فشردهسازی کشت و تجاری نمودن آن با توجه به محدودیت آب و تراز منفی سفرهها و گسترش علمیات یکپارچه سازی اراضی .
7- گسترش و ترویج فعالیتهای تولید گل و گیاهان زینتی و دارویی به روشهای نوین با تأکید بر کانونهای تولیدی مستعد.
8- تغییر شیوه دامداری به سمت پرورش دام سنگین صنعتی و ترویج پرورش انواع طیورو توسعه آبزیپروری.
9- توسعه صنایع ماشین آلات و تجهیزات ، پایین دستی پتروشیمی ،غذایی و تبدیلی کشاورزی و توسعه فعالیت های اکتشافی و استخراج معادن و فرآوری مواد معدنی .
10- حفظ تعادل اکوسیستمهای طبیعی و رعایت و تأمین استانداردهای زیست محیطی در کانونهای شهری و صنعتی شهرستان .
11- تقویت و تجهیز تأسیسات و خدمات شهری در شهرها .
12- تقویت و گسترش تأسیسات بخش بازرگانی و فعالیتهای گمرکی .
13- تقویت شهر میمه به عنوان یکی از قطب های خدمات برتر با تأکید بر خدمات درمانی تخصصی خدمات بازرگانی ، خدمات مالی ، مشاوره ای ، فنی و مهندسی .
14- توجه به نقش آموزش نیروی انسانی به عنوان محرک اصلی توسعه فرهنگی .
15- ساماندهی و توسعه کمی و کیفی آموزش ( عالی و عمومی ) و ارتقاء شاخصهای آموزشی و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات .
16- توسعه کمی و کیفی مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و ارتقاء شاخصهای پژوهشی 17- تقویت نهادهای غیردولتی به منظور افزایش مشارکت مردمی .
18- یکپارچه و هماهنگ نمودن مدیریت توسعه فرهنگی ، اجتماعی شهرستان .
19- توسعه زیرساخت های گردشگری و تجهیز کانون های سیاحتی ، تفریحی در عرصه های گردشگری شهرستان .
20- توسعه و ارتقاء کیفیت راههای ارتباطی .
21- ایجاد سازوکارهای لازم و حمایت از افزایش بهره وری در بخش های اقتصادی و عوامل تولید
22- گسترش ورزش های پرورشی ، همگانی ، تفریحی ، قهرمانی و حرفهای درشهرستان
23- ریشه کنی فقر شدید و گرسنگی و بهرهمندی همگانی از مواهب توسعه اقتصادی و اجتماعی
24- دستیابی همگانی به آموزش ابتدایی و ترویج و بهبود برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان
25- کاهش مرگ ومیر مادران و کودکان
26- مبارزه با بیماری های عمده و نیز مبارزه باموادمخدر
27- حمایت مؤثر از تشکیل و توسعه تعاونی ها و ایجاد و گسترش شهرک ها و مجتمع های تعاونی
28- بسترسازی برای افزایش مشارکت اجتماعی ،اقتصادی ،فرهنگی و سیاسی زنان در روند توسعه شهرستان
29- نهادینهکردنرویکردمدیریتعرضهو تقاضا و افزایش سطح آگاهی عمومی درمدیریت بهینه مصرف آب
30- ایجاد زمینه های لازم برای جلب مشارکت مردمی و بخش خصوصی در بهره برداری و مدیریت آب
31- گسترش پوشش بیمه های اجتماعی و کاهش تلفات انسانی در اثر حوادث
ک- سیاست های اجرایی :
1- هدایت و حمایت سرمایهگذاریها به جهت ایجاد واحدهای کوچک کارگاهی در قالب خوشههای صنعتی و ایجاد پیمانکاری های جزء .
2- هدایت وتشویق صنایع موجود به نوسازی و بهره گیری از فن آوری های نوین .
3- اجتناب از پراکندگی و هدایت و حمایت از استقرار صنایع در شهرک ها و نواحی صنعتی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی .
4- ساماندهی صنایع متمرکز در مناطق غیر برنامه ریزی شده .
5- قانونمند نمودن برداشت آب از منابع آب های زیرزمینی.
6- توسعهوگسترشعملیاتآبخیزداری در کلیه حوضه های آبریز
7- تغییر شیوه های آبیاری با تأکید بر آبیاری تحت فشار.
8- رعایت محدودیت های آبی نواحی مختلف شهرستان در مکان یابی فعالیت های اقتصادی و مراکز جمعیتی.
9- برنامه ریزی جهت یافتن منابع جدید تأمین آب .
10- تسریع در تکمیل و تجهیز کانالهای آبیاری .
11- تقویت منابع لازم جهت ایجاد سازه های مورد نیاز کنترل و مهار آبهای سطحی .
12- برنامه ریزی به منظور کاهش هدر رفتن آب در مصارف شهری و کشاورزی .
13- افزایش آگاهی عمومی به منظور رعایت الگوی صحیح مصرف آب شرب کشاورزی
14- آموزش ، تشویق ، و جذب نیروی متخصص در بخش کشاورزی .
15- ساماندهی تشکلها و اتحادیههای صنفی بخش کشاورزی در زمینه تولید ، مکانیزاسیون و بازاریابی.
16- فراهم نمودن زمینه های لازم جهت گسترش عملیات یکپارچه سازی اراضی .
17- برنامه ریزی در جهت تغییر شیوه دامداری به سمت پرورش دام سنگین و انواع طیور و آبزیان .
18- گسترش و ترویج فعالیت تولید گل و گیاهان زینتی و دارویی به روشهای نوین با تأکید بر کانونهای مستعد تولید .
19- توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی با توجه به مزیتهای نسبی مناطق .
20 - ایجاد و توسعه زیرساختهای هدایت شده بخش کشاورزی ( نظیر : مجتمع دامداری ، مجتمعهای گلخانه ا ی و ...)
21- ایجاد واحدهای فرآوری معدنی مبتنی بر قابلیت های معدنی استان و احیاء معادن متروکه که دارای ذخایر اقتصادی هستند .
22- ایجاد زیرساخت های لازم جهت بهره برداری از معادن و بکارگیری روشهای نوین در استخراج و اکتشاف معادن .
23- تشویق صنایع به اخذ گواهینامه سیستم مدیریت زیست محیطی و انتقال تدریجی صنایع آلاینده به خارج از محدوده شهری
24- برنامهریزی در جهت استفاده مجدد از پسابها ، تقویت مدیریت پسماندها و تأکید بر گسترش صنایع بازیافت .
25- بهبود استاندارد مراکز بهداشتی و درمانی استان و ارتقاء سطح مراکز درمانی شهر میمه .
26- توسعه و تقویت خدمات رایانه ای و مراکز فن آوری اطلاعات.
27- پشتیبانی و حمایت از کارآفرینان ، نوآوران و اندیشمندان شهر .
28- گسترش آموزشهای فنی وحرفه ای با توجه به نیاز بازار کار شهرستان .
29- ساماندهی و تقویت مدیریت پژوهش و تحقیقات .
30- اتخاذ تدابیری به منظور آشنایی مردم استان (خصوصاً جوانان و نوجوانان )، پیشینه فرهنگی ، تاریخی و مفاخر سیاسی _ علمی استان .
ل - اقدامات اولویت دار توسعه شهرستان :
وزارت راه و ترابری :
1- مطالعه برای احداث اوبان تهران اصفهان در خارج از منطقه شهری
2- تسریع در اجرای محور میمه ابیانه از مسیر مراوند/ میمه -لایبید/میمه - وزوان
.....
......
وزارت نیرو :
1- مطالعه و اجرای طرح های ارتقاء کیفیت و سالم ساز آب شرب متناسب با نیازهای شهر
2- تسریع در فاضلاب شهری
3- مطالعه بازنگری در سیستم تصفیه خانه فاضلاب شهر
......
........
وزارت امور اقتصادی و دارائی :
1- مطالعه چگونگی تاسیس منطقه ازاد تجاری گمرکی برای میمه
2-.......
.........
وزارت صنایع و معادن :
1- زمینه سازی و حمایت از تشکیل خوشه های صنعتی با توجه به مطالعات انجام شده در استان
2- مطالعه و ایجاد شهرک تخصصی صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی
3- مطالعه و ایجاد شهرک تخصصی فرآوری سنگ
.......
.......
وزارت بهداشت و درمان
1- بهبود استاندارد ساختمانی و تجهیزات بیمارستان حضرت محمدص
........
.........
وزارت فرهنگ و ارشاد:
1- تسریع در احداث تالار مرکزی در مرکز شهر (سینما و امفی تاتر)
.........
......
وزارت نفت:
.......
........
.......
وزارت اطلاعات
مبارزه با سوداگران مرگ
اخراج مهاجرین افغان غیرمجاز
نظارت بر افراد غیر بومی که از سایر مناطق ایران به شهر امده اند
.........
سازمان محیط زیست :
1- تسریع بر تکمیل کمربند سبز شهر و حافظت از منطقه موته و صحاری میمه
........
.........
وزارت مسکن وشهرسازی:
1- بازنگری طرح های جامع و تفضیلی شهر میمه و وزوان به منظور پاسخگویی به حل معضلات شهری (به ویژه بهبود عبور و مرور و بهبود محیط شهری)
2- احیای برخی بافت های قدیم شهرهای میمه و وزوان جهت گردشگری
..........
............
وزارت جهاد کشاورزی:
1- اجرای طرح های افزایش راندمان آبیاری در اراضی کشاورزی
2- اجرای طرح های یکپارچه سازی اراضی
3- اجرای دوره های آموزشی ترویجی برای ارتقاء بهره وری عوامل نهاده تولید محصولات کشاورزی برای کشاورزان
4- اجرای طرح های آبخیزداری
5- ایجاد مرکز تحقیقات انار و پسته وانگور
......
.......
آموزش و پرورش
رسیدگی به استعدادهای درخشان در روستاها
بازسازی مدارس فرسوده
تجهیر همه مدارس به خدمات نرم افزاری و بانک سی دی (فقط سی دی های آموزشی/فرهنگی و علمی)
والسلام -علی وطن خواه - کارشناس ارشد علوم سیاسی ، سردبیر رسانه
بهمن ماه??-آبان ??
پایان
یک حکایت
لئوناردو داوینچی موقع کشیدن تابلو "شام آخر" دچار مشکل بزرگی شد: می بایست "نیکی" را به شکل عیسی" و "بدی" را به شکل "یهودا" یکی از یاران عیسی که هنگام شام تصمیم گرفت به او خیانت کند، تصویر می کرد. کار را نیمه تمام رها کرد تا مدلهای آرمانیاش را پیدا کند.
روزی در یک مراسم همسرایی, تصویر کامل مسیح را در چهره یکی از جوانان همسرا یافت. جوان را به کارگاهش دعوت کرد و از چهره اش اتودها و طرحهایی برداشت. سه سال گذشت. تابلو شام آخر تقریباً تمام شده بود ؛ اما داوینچی هنوز برای یهودا مدل مناسبی پیدا نکرده بود.
کاردینال مسئول کلیسا کم کم به او فشار می آورد که نقاشی دیواری را زودتر تمام کند. نقاش پس از روزها جست و جو , جوان شکسته و ژنده پوش مستی را در جوی آبی یافت. به زحمت از دستیارانش خواست او را تا کلیسا بیاورند , چون دیگر فرصتی بری طرح برداشتن از او نداشت. گدا را که درست نمی فهمید چه خبر است به کلیسا آوردند، دستیاران سرپا نگهاش داشتند و در همان وضع داوینچی از خطوط بی تقوایی، گناه و خودپرستی که به خوبی بر آن چهره نقش بسته بودند، نسخه برداری کرد.
وقتی کارش تمام شد گدا، که دیگر مستی کمی از سرش پریده بود، چشمهایش را باز کرد و نقاشی پیش رویش را دید، و با آمیزه ای از شگفتی و اندوه گفت: "من این تابلو را قبلاً دیده ام!" داوینچی شگفت زده پرسید: کی؟! گدا گفت: سه سال قبل، پیش از آنکه همه چیزم را از دست بدهم. موقعی که در یک گروه همسرایی آواز می خواندم , زندگی پر از رویایی داشتم، هنرمندی از من دعوت کرد تا مدل نقاشی چهره عیسی بشوم...!!!
"می توان گفت: نیکی و بدی یک چهره دارند ؛ همه چیز به این بسته است که هر کدام کی سر راه انسان قرار بگیرند."
-پائولو کوئیلو
دعای روز اول |
دعای روز دوم |
دعای روز سوم |
دعای روز چهارم |
دعای روز پنجم |
دعای روز ششم |
دعای روز هفتم |
دعای روز هشتم |
دعای روز نهم |
دعای روز دهم |
دعای روز یازدهم |
دعای روز دوازدهم |
دعای روز سیزدهم |
دعای روز چهاردهم |
دعای روز پانزدهم |
دعای روز شانزدهم |
دعای روز هفدهم |
دعای روز هجدهم |
دعای روز نوزدهم |
دعای روز بیستم |
دعای روز بیست و یکم |
دعای روز بیست و دوم |
دعای روز بیست و سوم |
دعای روز بیست و چهارم |
دعای روز بیست و پنجم |
دعای روز بیست و ششم |
دعای روز بیست و هفتم |
دعای روز بیست و هشتم |
دعای روز بیست و نهم |
دعای روز سی ام |
برای دانلود کردن دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان، روی آیکون کلیک راست نموده
و گزینه ...Save Target As را انتخاب نمایید.